Ανακοινώσεις

Αποτελέσματα 1ης Φάσης του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών

Στο συνημμένο αρχείο PDF που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε ΕΠΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ, τα Αποτελέσματα της 1ης φάσης “Ξενοφών” του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών 2023, που διεξήχθη ηλεκτρονικά στις 22.01.2023.

Στο αρχείο που θα βρείτε παρακάτω, στην 2η στήλη είναι τα 3-4 αρχικά γράμματα του επωνύμου και στην 3η στήλη τα 3-4 αρχικά γράμματα του ονόματος του κάθε μαθητή/τριας για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Στην 4η στήλη δίνουμε την βαθμολογία με άριστα το 100, η οποία θα προσμετρηθεί ως bonus στην επίδοση των συμμετεχόντων της 2ης φάσης. Τέλος στην 5η στήλη παρουσιάζεται το σχολείο (όπως αυτό μας δηλώθηκε) για να βοηθήσουμε στην ορθή εύρεση της επίδοσης σας.
Σημειώνουμε ότι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων γίνεται με αλφαβητική σειρά.
 

Η πρώτη φάση του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με τη συμμετοχή 170 μαθητών από λύκεια όλης της χώρας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους διαγωνίστηκαν στην πρώτη φάση και ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οικονομικών. 

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε πως η 2η φάση "Πλάτων" θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 12.02.2023 στις 11.50 και επιτρέπεται η συμμετοχή όλων των μαθητών από τα Λύκεια της χώρας ανεξαρτήτως αν έλαβαν ή όχι μέρος στην 1η φάση. Οι μονάδες που κέρδισαν οι συμμετέχοντες στην 1η φάση, θα συνυπολογιστούν για την κατάταξη της 2ης φάσης, όμως η πρόκριση για την 3η φάση του διαγωνισμού παραμένει πιθανή για όλους!

Εκ μέρους της Επιτροπής του Διαγωνισμού Οικονομικών 2023

Για προβολή των αποτελεσμάτων πατήστε εδώ .

Έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών

Η έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών, που θα αναδείξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών 2023, είναι γεγονός.

Η πρώτη (1η) φάση με το όνομα «ΞΕΝΟΦΩΝ» θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Διαγωνισμού την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00-12:00 και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Νυκτερινό Λύκειο, Διεθνές Λύκειο).

Οι μαθητές μπαίνοντας στον ιστότοπο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (δηλ. της διοργανώτριας αρχής), www.econ.uth.gr, θα βρουν εύκολα το σχετικό σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα του Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών. Εκεί θα δημοσιεύεται η (παρούσα) Προκήρυξη του Διαγωνισμού και θα τονίζονται όλες οι λεπτομέρειες των φάσεων. Επιπλέον, θα βρουν τον σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα των θεμάτων του Διαγωνισμού, με πλοήγηση στις Καρτέλες: Υποψήφιοι>Συμμετοχή. Επιπλέον, από την ίδια καρτέλα οι υποψήφιοι μπορούν να προετοιμαστούν με εξάσκηση στα παλαιότερα θέματα του διαγωνισμού (Υποψήφιοι>Παλιά Θέματα).

Οι μαθητές δεν χρειάζεται να έχουν κάνει προεγγραφή στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, παρά μόνο να πατήσουν στον σύνδεσμο που θα υπάρχει εμφανώς στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού. Οι μαθητές, όμως, οφείλουν να συμπληρώσουν μετά την τελευταία σελίδα των θεμάτων της εξέτασης σε ειδική σελίδα τα στοιχεία τους: (α) το ονοματεπώνυμο μαζί με τον πλήρη τίτλο του σχολείου τους, (β) ένα έγκυρο email (δικό τους ή κάποιου εκ των γονέων τους) και (γ) το τηλέφωνο (το κινητό τους ή της οικίας τους).

Καλή επιτυχία!

Αποτελέσματα 3ης φάσης "Αριστοτέλης" 2022

Παρακαλούμε, δείτε στο συνημμένο αρχείο PDF τα αποτελέσματα της 3ης φάσης "Αριστοτέλης" του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών 2022.

Οι 5 πρώτοι της λίστας θα στελεχώσουν την Ολυμπιακή Ομάδα Οικονομικών και θα συμμετάσχουν στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών που θα γίνει με διοργανώτρια χώρα την Κίνα από 16 έως 23 Αυγούστου.

Συγχαρητήρια σε όσα παιδιά έλαβαν μέρος καθώς και καλή συνέχεια στην προετοιμασία στους 5 που διακρίθηκαν.

Εκ της Επιτροπής του Διαγωνισμού Οικονομικών 2022

Αποτελέσματα 3ης Φάσης

Αποτελέσματα 1ης φάσης "Ξενοφών" 2022

Παρακαλούμε, δείτε στο συνημμένο αρχείο PDF τα αποτελέσματα της 1ης φάσης "Ξενοφών" του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών 2022.

Για λόγους ασφάλειας προσωπικών δεδομένων, η πρώτη στήλη περιέχει μόνο τα 2 αρχικά γράμματα του Επωνύμου-Ονόματος του συμμετέχοντος, η δεύτερη στήλη κάποιο "Αναγνωριστικό" για τον κάθε μαθητή/μαθήτρια (για να επιβεβαιώσει τη θέση του στη λίστα) και η τρίτη στήλη τον βαθμό του (αναχθέντα στο Άριστα: 4). Αν κάποιος/α δεν μπορεί να αναγνωρίσει την κατάταξη του, ας στείλει email.

Συγχαρητήρια σε όσα παιδιά έλαβαν μέρος, σ' αυτή την 1η φάση που παίζει κυρίως τον ρόλο γνωριμίας με την διαδικασία και με τα θέματα ενός Διαγωνισμού Οικονομικών, νέου στα ιστορικά των Ελληνικών Διαγωνισμών.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 23 Ιανουαρίου 2022, έχουν δικαίωμα συμμετοχής (εκτός των μαθητών-μαθητριών που έλαβαν μέρος στην 1η φάση) όλοι οι μαθητές Α', Β' και Γ' Λυκείου ανεξάρτητα αν δεν έλαβαν μέρος στην 1η φάση. Οι μονάδες που κέρδισαν οι συμμετέχοντες στην 1η φάση, θα συνυπολογιστούν για την κατάταξη της 2ης φάσης, αλλά η πρόκριση στην 3η φάση είναι ανοιχτή για όλους!!

Εκ της Επιτροπής του Διαγωνισμού Οικονομικών 2022

Ξεκινά στις 28/11/21 ο 3ος Διαγωνισμός Οικονομικών με την 1η φάση

Η πρώτη (1η) φάση με το όνομα «ΞΕΝΟΦΩΝ» θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Διαγωνισμού την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12:00-13:00 και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Νυκτερινό Λύκειο, Διεθνές Λύκειο).

Οι μαθητές μπαίνοντας στον ιστότοπο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (δηλ. της διοργανώτριας αρχής), www.econ.uth.gr, θα βρουν εύκολα το σχετικό σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα του Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών. Εκεί θα δημοσιεύεται η (παρούσα) Προκήρυξη του Διαγωνισμού και θα τονίζονται όλες οι λεπτομέρειες των φάσεων. Επιπλέον, θα βρουν τον σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα των θεμάτων του Διαγωνισμού.

Οι μαθητές δεν χρειάζεται να έχουν κάνει προεγγραφή στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, παρά μόνο να πατήσουν στον σύνδεσμο που θα υπάρχει εμφανώς στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού. Οι μαθητές, όμως, οφείλουν να συμπληρώσουν μετά την τελευταία σελίδα των θεμάτων της εξέτασης σε ειδική σελίδα τα στοιχεία τους: (α) το ονοματεπώνυμο μαζί με τον πλήρη τίτλο του σχολείου τους, (β) ένα έγκυρο email (δικό τους ή κάποιου εκ των γονέων τους) και (γ) το τηλέφωνο (το κινητό τους ή της οικίας τους).

Καλή επιτυχία!

Αποτελέσματα 3ης φάσης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του 2ου Διαγωνισμού Οικονομικών 2021

Απο την Επιτροπή του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών 2021, ανακοινώθηκαν (σήμερα 5/7/21) τα αποτελέσματα της 3ης φάσης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.

Στην 3η φάση λάβανε (τελικά) μέρος 13 μαθητές από τους 20 που είχανε προκριθεί. Οι 5 πρώτοι εξ αυτών θα στελεχώσουν την Ολυμπιακή Ομάδα Οικονομικών που θα μας εκπροσωπήσει στην 4η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών 2021, που διοργανώνεται (δυστυχώς και πάλι φέτος) διαδικτυακά στο διάστημα 26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2021.

Διοργανωτές και την όλη ευθύνη της 4ης αυτής Διεθνούς Ολυμπιάδας θα έχουν οι Λετονοί.

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας και ας ελπίσουμε στο πρώτο μετάλλιο ή εύφημη μνεία! Ο συναγωνισμός προβλέπεται σκληρός, καθώς έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή πάνω από 40 χώρες (κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη αρκετά μεγάλη εμπειρία και ιστορία σε εθνικούς διαγωνισμούς).

Αναβολή 3ης φάσης "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών 2021

Εκ μέρους της Επιτροπής του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών 2021, θα θέλαμε ενημερώσουμε ότι η 3η φάση, που ήταν να γίνει την ερχόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 στο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Βόλο, αναβάλλεται για την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 στις 12:00 το μεσημέρι.
Φυσικά, ο λόγος της αναβολής είναι η απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν αυτό το διάστημα.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι από την φάση αυτή, οι 5 πρώτοι θα στελεχώσουν την Ολυμπιακή Ομάδα Οικονομικών, και θα μας εκπροσωπήσουν στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών.
Τέλος, να ενημερώσουμε ότι φέτος η 4η Διεθνής Ολυμπιάδα Οικονομικών 2021 θα διεξαχθεί - δυστυχώς και πάλι διαδικτυακά - στην Λετονία από 26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2021.
Ιδού και το site της ΙΕΟ: https://ecolymp.org/#hoot
 
 

Αποτελέσματα 2ης φάσης "ΠΛΑΤΩΝ" του 2ου Παν. Διαγωνισμού Οικονομικών 2021

Η Επιτροπή του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών 2021 εξέτασε τα ηλεκτρονικά γραπτά των συμμετασχόντων και κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω λίστα των 20 μαθητών που περνούν στην 3η (και τελική) φάση "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" του διαγωνισμού.

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η 2η φάση «ΠΛΑΤΩΝ» του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών

            Από την Επιτροπή του Διαγωνισμού ανακοινώνεται ότι λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα εξαιτίας του COVID-19, η 2η φάση «ΠΛΑΤΩΝ» του 2ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών 2021 θα διεξαχθεί διαδικτυακά στην προβλεπόμενη από την Προκήρυξη ημερομηνία, δηλαδή στις 23 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 9 π.μ.