Ανακοινώσεις

Αποτελέσματα της 3ης φάσης "Aριστοτέλης" του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2024 διεξήχθη στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η τρίτη (3η) και τελική φάση «Αριστοτέλης» του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών. Συνολικά, 46 μαθητές από τα Λύκεια όλης της χώρας, συμμετείχαν στην εξέταση, αφού πρώτα είχαν καταφέρει να διακριθούν με τις επιδόσεις τους στις δύο προηγούμενες φάσεις του διαγωνισμού.

Τα θέματα εξέτασης ήταν προσαρμοσμένα στο ύφος των θεμάτων της Ολυμπιάδας και περιελάμβαναν θέματα κλειστού τύπου αλλά και ερωτήσεις ανοικτού τύπου. Μετά από την αξιολόγηση των απαντήσεων τους στα θέματα αυτά προκύπτει η ακόλουθη τελική βαθμολογία και κατάταξη, την οποία θα βρείτε πατώντας εδώ.

Η Εθνική Ομάδα Οικονομικών θα συγκροτηθεί από τους πέντε πρώτους σε επίδοση μαθητές, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο Χονγκ-Κονγκ για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 31 Ιουλίου.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 3ης φάσης και τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας Οικονομικών ολοκληρώνεται και επισήμως ο 5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών.

Για τα πέντε μέλη της ομάδας ξεκινά ένα νέο ταξίδι εντατικής προετοιμασίας και μελέτης υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Εκφράζουμε ευχαριστίες σε όσους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών και σε όσους συνετέλεσαν για την ομαλή διεξαγωγή του. 

Κλείνοντας, θερμά συγχαρητήρια  στους πέντε μαθητές που διακρίθηκαν οι οποίοι είναι οι εξής: Δεμπόνος Άγγελος-Διονύσιος (Pierce - Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος), Λούκας Χρήστος (ΓΕΛ Μαγούλας), Ντάκου Ελεονώρα (Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Εκπαιδευτήρια Αντωνοπούλου), Μπουλούτας Παναγιώτης (Pierce - Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος) και Μουρλάς Θεόδωρος (4ο ΓΕΛ Τρίπολης).

Αποτελέσματα 2ης Φάσης και προκριθέντες στην 3η Φάση

Την Κυριακή 21.01.2024 ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή της 2ης φάσης «Πλάτων» του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών. Συνολικά, στη φάση αυτή συμμετείχαν και βαθμολογήθηκαν 102 μαθητές από τα Λύκεια όλης της χώρας.  

Από την επίδοση τους σε αυτή τη φάση και σε συνδυασμό με το bonus από την 1η φάση-αν είχαν λάβει μέρος σε αυτή- προκύπτει η κατάταξη που θα βρείτε στο αρχείο PDF που ακολουθεί.  Η κατάταξη που παρουσιάζεται είναι σε αλφαβητική σειρά. Στο πρώτο τμήμα αναφέρονται οι 65 προκριθέντες στην τρίτη (3η) τελική φάση του διαγωνισμού. Έπειτα, ακολουθεί η κατάταξη των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Συνοψίζοντας, στην 3η και τελική φάση του Διαγωνισμού "Αριστοτέλης" από την οποία θα προκύψει η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Hong Kong, προκρίνονται οι πρώτοι 65 μαθητές

Η 3η φάση θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00-15:00 δια ζώσης στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Εκεί οι 65 διαγωνιζόμενοι θα εξεταστούν σε θέματα τόσο κλειστού όσο και ανοικτού τύπου, στο πρότυπο του διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Οικονομικών.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προετοιμασία των 65 προκριθέντων αλλά και θερμά συγχαρητήρια στους υπόλοιπους μαθητές για την αξιέπαινη προσπάθεια τους. Για περισσότερη εξάσκηση, μπορούν να αντλήσουν υλικό από τα θέματα προηγούμενων ετών που υπάρχουν ανηρτημένα εδώ.

Την κατάταξη και τους προκριθέντες με βάση τους βαθμούς των δύο πρώτων φάσεων μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Αποτελέσματα της 1ης φάσης “Ξενοφών” - 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οικονομικών

Στο συνημμένο αρχείο PDF που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε ΕΠΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ, τα Αποτελέσματα της 1ης φάσης “Ξενοφών” του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών, που διεξήχθη ηλεκτρονικά στις 26.11.2023.

Στο αρχείο που θα βρείτε παρακάτω, στην 2η στήλη υπάρχει ένας ανωνυμοποιημένος κωδικός του κάθε μαθητή/τριας για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Στην 3η στήλη δίνεται η βαθμολογία με άριστα το 100, η οποία θα προσμετρηθεί ως bonus στην επίδοση των συμμετεχόντων της 2ης φάσης. Τέλος στην 4η στήλη παρουσιάζεται το σχολείο (όπως αυτό μας δηλώθηκε) για να βοηθήσουμε στην ορθή εύρεση της επίδοσης σας.
Σημειώνουμε ότι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων γίνεται με αλφαβητική σειρά.
 

Η πρώτη φάση του 5oυ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με τη συμμετοχή 91 μαθητών από λύκεια όλης της χώρας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους διαγωνίστηκαν στην πρώτη φάση και ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οικονομικών. 

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε πως η 2η φάση "Πλάτων" θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 21.01.2024 στις 11.50 και επιτρέπεται η συμμετοχή όλων των μαθητών από τα Λύκεια της χώρας ανεξαρτήτως αν έλαβαν ή όχι μέρος στην 1η φάση. Οι μονάδες που κέρδισαν οι συμμετέχοντες στην 1η φάση, θα συνυπολογιστούν για την κατάταξη της 2ης φάσης (ως bonus), όμως η πρόκριση για την 3η φάση του διαγωνισμού παραμένει πιθανή για όλους!

Εκ μέρους της Επιτροπής του Διαγωνισμού Οικονομικών 2024

Για προβολή των αποτελεσμάτων πατήστε εδώ .

 

 

Έναρξη του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών

Ξεκινά για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών, που θα αναδείξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών 2024.

Η πρώτη (1η) φάση με το όνομα «ΞΕΝΟΦΩΝ» θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Διαγωνισμού την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00-12:00 και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Νυκτερινό Λύκειο, Διεθνές Λύκειο). Η φάση αυτή είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ και λειτουργεί κατά κύριο λόγο ως φάση bonus για την επόμενη (και κάπως δυσκολότερη) 2η φάση. Για το λόγο αυτό ο βαθμός (Άριστα = 100 μονάδες) από τη 1η φάση προσμετράται και αθροίζονται οι μονάδες της με τον βαθμό της 2ης φάσης (για την πρόκριση στην 3η φάση).

Οι μαθητές μπαίνοντας στον ιστότοπο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (δηλ. της διοργανώτριας αρχής), www.econ.uth.gr, θα βρουν εύκολα το σχετικό σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα του Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών. Εκεί θα δημοσιεύεται η (παρούσα) Προκήρυξη του Διαγωνισμού και θα τονίζονται όλες οι λεπτομέρειες των φάσεων. Επιπλέον, θα βρουν τον σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα των θεμάτων του Διαγωνισμού, με πλοήγηση στις Καρτέλες: Υποψήφιοι>Συμμετοχή. Επιπλέον, από την ίδια καρτέλα οι υποψήφιοι μπορούν να προετοιμαστούν με εξάσκηση στα παλαιότερα θέματα του διαγωνισμού (Υποψήφιοι>Παλιά Θέματα).

Οι μαθητές δεν χρειάζεται να έχουν κάνει προεγγραφή στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, παρά μόνο να πατήσουν στον σύνδεσμο που θα υπάρχει εμφανώς στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού. Οι μαθητές, όμως, οφείλουν να συμπληρώσουν μετά την τελευταία σελίδα των θεμάτων της εξέτασης σε ειδική σελίδα τα στοιχεία τους: (α) το ονοματεπώνυμο μαζί με τον πλήρη τίτλο του σχολείου τους, (β) ένα έγκυρο email (δικό τους ή κάποιου εκ των γονέων τους) και (γ) το τηλέφωνο (το κινητό τους ή της οικίας τους).

Καλή επιτυχία!

Αποτελέσματα της 3ης φάσης "Αριστοτέλης"

Την Κυριακή 12.03.2023 ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή και της 3ης φάσης «Αριστοτέλης» του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών. Στη διαδικασία συμμετείχαν οι 22 μαθητές που είχαν προκριθεί από τις 2 προηγούμενες φάσεις του διαγωνισμού.

Οι μαθητές εξετάστηκαν τόσο σε θέματα κλειστού τύπου όσο και σε ερωτήσεις ανοικτού τύπου στα πρότυπα των θεμάτων της Ολυμπιάδας. Από αυτές προέκυψε η τελική βαθμολογία και κατάταξη που παρουσιάζεται στο έγγραφο που θα βρείτε πατώντας εδώ

Οι 5 πρώτοι μαθητές, είναι και αυτοί που θα συγκροτήσουν την Εθνική Ομάδα Οικονομικών που θα διαγωνιστεί στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών.  Θερμά συγχαρητήρια στους 5 που διακρίθηκαν αλλά και σε όλους όσους διαγωνίστηκαν. 

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 3ης φάσης ολοκληρώνεται και επισήμως ο 4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών και ξεκινά η περίοδος προετοιμασίας της ομάδας υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκφράζουμε ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών και σε όσους συνετέλεσαν για την ομαλή διεξαγωγή του.

 

Αποτελέσματα της 2ης φάσης "Πλάτων" και προκριθέντες στην 3η φάση του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών

Την Κυριακή 12.02.2023 ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή της 2ης φάσης «Πλάτων» του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών. Συνολικά, στη φάση αυτή συμμετείχαν και βαθμολογήθηκαν 128 μαθητές από τα Λύκεια όλης της χώρας.  

Από την επίδοση τους σε αυτή τη φάση και σε συνδυασμό με το bonus από την 1η φάση-αν είχαν λάβει μέρος σε αυτή- προκύπτει η κατάταξη που θα βρείτε στο αρχείο PDF που ακολουθεί. Σημειώνεται ότι στην 3η και τελική φάση του Διαγωνισμού "Αριστοτέλης" από την οποία θα προκύψει η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα, προκρίνονται οι πρώτοι 27 μαθητές

Η 3η φάση θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00-15:00 δια ζώσης στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Εκεί οι 27 διαγωνιζόμενοι θα εξεταστούν σε θέματα τόσο κλειστού όσο και ανοικτού τύπου, στο πρότυπο του διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Οικονομικών.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προετοιμασία των 27 προκριθέντων αλλά και θερμά συγχαρητήρια στους υπόλοιπους μαθητές για την αξιέπαινη προσπάθεια τους. 

Την κατάταξη με βάση τους βαθμούς των δύο πρώτων φάσεων μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών - 2η Φάση "Πλάτων"

O 4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών, που θα αναδείξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών 2023, συνεχίζεται με τη δεύτερη φάση αυτή την Κυριακή.
 
Η δεύτερη (2η) φάση με το όνομα «ΠΛΑΤΩΝ» θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Διαγωνισμού την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:50-13:50 και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Νυκτερινό Λύκειο, Διεθνές Λύκειο), ανεξαρτήτως αν έλαβαν μέρος ή όχι στην πρώτη φάση.
 
Οι μαθητές μπαίνοντας στον ιστότοπο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (δηλ. της διοργανώτριας αρχής), www.econ.uth.gr, θα βρουν εύκολα το σχετικό σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα του Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών (www.contest.econ.uth.gr) . Εκεί θα δημοσιεύεται η (παρούσα) Προκήρυξη του Διαγωνισμού και θα τονίζονται όλες οι λεπτομέρειες των φάσεων. Επιπλέον, θα βρουν τον σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα των θεμάτων του Διαγωνισμού, με πλοήγηση στις Καρτέλες: Υποψήφιοι>Συμμετοχή (https://contest.econ.uth.gr/ypopsifioi/dilosi-symmetoxis) και να πατήσουν το κουμπί συμμετοχή κάτω από την φάση "Πλάτων". Επιπλέον, από την ίδια καρτέλα οι υποψήφιοι μπορούν να προετοιμαστούν με εξάσκηση στα παλαιότερα θέματα του διαγωνισμού (Υποψήφιοι>Παλιά Θέματα https://contest.econ.uth.gr/ypopsifioi/παλιά-θέματα).
 
Οι μαθητές δεν χρειάζεται να έχουν κάνει προεγγραφή στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, παρά μόνο να πατήσουν στον σύνδεσμο που θα υπάρχει εμφανώς στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού. Οι μαθητές, όμως, οφείλουν να συμπληρώσουν μετά την τελευταία σελίδα των θεμάτων της εξέτασης σε ειδική σελίδα τα στοιχεία τους: (α) το ονοματεπώνυμο μαζί με τον πλήρη τίτλο του σχολείου τους, (β) ένα έγκυρο email (δικό τους ή κάποιου εκ των γονέων τους) και (γ) το τηλέφωνο (το κινητό τους ή της οικίας τους).
Καλή επιτυχία!

Αποτελέσματα 1ης Φάσης του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών

Στο συνημμένο αρχείο PDF που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε ΕΠΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ, τα Αποτελέσματα της 1ης φάσης “Ξενοφών” του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών 2023, που διεξήχθη ηλεκτρονικά στις 22.01.2023.

Στο αρχείο που θα βρείτε παρακάτω, στην 2η στήλη είναι τα 3-4 αρχικά γράμματα του επωνύμου και στην 3η στήλη τα 3-4 αρχικά γράμματα του ονόματος του κάθε μαθητή/τριας για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Στην 4η στήλη δίνουμε την βαθμολογία με άριστα το 100, η οποία θα προσμετρηθεί ως bonus στην επίδοση των συμμετεχόντων της 2ης φάσης. Τέλος στην 5η στήλη παρουσιάζεται το σχολείο (όπως αυτό μας δηλώθηκε) για να βοηθήσουμε στην ορθή εύρεση της επίδοσης σας.
Σημειώνουμε ότι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων γίνεται με αλφαβητική σειρά.
 

Η πρώτη φάση του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομικών ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με τη συμμετοχή 170 μαθητών από λύκεια όλης της χώρας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους διαγωνίστηκαν στην πρώτη φάση και ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οικονομικών. 

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε πως η 2η φάση "Πλάτων" θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 12.02.2023 στις 11.50 και επιτρέπεται η συμμετοχή όλων των μαθητών από τα Λύκεια της χώρας ανεξαρτήτως αν έλαβαν ή όχι μέρος στην 1η φάση. Οι μονάδες που κέρδισαν οι συμμετέχοντες στην 1η φάση, θα συνυπολογιστούν για την κατάταξη της 2ης φάσης, όμως η πρόκριση για την 3η φάση του διαγωνισμού παραμένει πιθανή για όλους!

Εκ μέρους της Επιτροπής του Διαγωνισμού Οικονομικών 2023

Για προβολή των αποτελεσμάτων πατήστε εδώ .

Έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών

Η έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών, που θα αναδείξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών 2023, είναι γεγονός.

Η πρώτη (1η) φάση με το όνομα «ΞΕΝΟΦΩΝ» θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Διαγωνισμού την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00-12:00 και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Νυκτερινό Λύκειο, Διεθνές Λύκειο).

Οι μαθητές μπαίνοντας στον ιστότοπο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (δηλ. της διοργανώτριας αρχής), www.econ.uth.gr, θα βρουν εύκολα το σχετικό σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα του Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών. Εκεί θα δημοσιεύεται η (παρούσα) Προκήρυξη του Διαγωνισμού και θα τονίζονται όλες οι λεπτομέρειες των φάσεων. Επιπλέον, θα βρουν τον σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα των θεμάτων του Διαγωνισμού, με πλοήγηση στις Καρτέλες: Υποψήφιοι>Συμμετοχή. Επιπλέον, από την ίδια καρτέλα οι υποψήφιοι μπορούν να προετοιμαστούν με εξάσκηση στα παλαιότερα θέματα του διαγωνισμού (Υποψήφιοι>Παλιά Θέματα).

Οι μαθητές δεν χρειάζεται να έχουν κάνει προεγγραφή στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, παρά μόνο να πατήσουν στον σύνδεσμο που θα υπάρχει εμφανώς στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού. Οι μαθητές, όμως, οφείλουν να συμπληρώσουν μετά την τελευταία σελίδα των θεμάτων της εξέτασης σε ειδική σελίδα τα στοιχεία τους: (α) το ονοματεπώνυμο μαζί με τον πλήρη τίτλο του σχολείου τους, (β) ένα έγκυρο email (δικό τους ή κάποιου εκ των γονέων τους) και (γ) το τηλέφωνο (το κινητό τους ή της οικίας τους).

Καλή επιτυχία!