Ανακοινώσεις

Αποτελέσματα της 3ης φάσης "Aριστοτέλης" του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2024 διεξήχθη στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η τρίτη (3η) και τελική φάση «Αριστοτέλης» του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών. Συνολικά, 46 μαθητές από τα Λύκεια όλης της χώρας, συμμετείχαν στην εξέταση, αφού πρώτα είχαν καταφέρει να διακριθούν με τις επιδόσεις τους στις δύο προηγούμενες φάσεις του διαγωνισμού.

Τα θέματα εξέτασης ήταν προσαρμοσμένα στο ύφος των θεμάτων της Ολυμπιάδας και περιελάμβαναν θέματα κλειστού τύπου αλλά και ερωτήσεις ανοικτού τύπου. Μετά από την αξιολόγηση των απαντήσεων τους στα θέματα αυτά προκύπτει η ακόλουθη τελική βαθμολογία και κατάταξη, την οποία θα βρείτε πατώντας εδώ.

Η Εθνική Ομάδα Οικονομικών θα συγκροτηθεί από τους πέντε πρώτους σε επίδοση μαθητές, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο Χονγκ-Κονγκ για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 31 Ιουλίου.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 3ης φάσης και τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας Οικονομικών ολοκληρώνεται και επισήμως ο 5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών.

Για τα πέντε μέλη της ομάδας ξεκινά ένα νέο ταξίδι εντατικής προετοιμασίας και μελέτης υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Εκφράζουμε ευχαριστίες σε όσους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών και σε όσους συνετέλεσαν για την ομαλή διεξαγωγή του. 

Κλείνοντας, θερμά συγχαρητήρια  στους πέντε μαθητές που διακρίθηκαν οι οποίοι είναι οι εξής: Δεμπόνος Άγγελος-Διονύσιος (Pierce - Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος), Λούκας Χρήστος (ΓΕΛ Μαγούλας), Ντάκου Ελεονώρα (Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Εκπαιδευτήρια Αντωνοπούλου), Μπουλούτας Παναγιώτης (Pierce - Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος) και Μουρλάς Θεόδωρος (4ο ΓΕΛ Τρίπολης).